Министърът на отбраната в правителството на Република Северна Македония  Славянка

...
Министърът на отбраната в правителството на Република Северна Македония  Славянка
Коментари Харесай

РС Македония ще купи от Франция система за противовъздушна отбрана


Министърът на защитата в държавното управление на Република Северна Македония  Славянка Петровска сподели в предаването " Клик плюс " по TV21, че Македония, като член на НАТО, ще получи през идната година система за противовъздушна защита, която ще купи от Франция, оповестява " Независен весник ", представен от Българска телеграфна агенция.

Няма да се оповестява къде ще бъде ситуирана, това е наш стратегически интерес. В началото на септември ще подпиша контракта за поръчка с френския сътрудник, а следващата година чакаме доставката, разкри Петровска.

Министърът сподели, че Република Северна Македония е подготвена да изпрати спомагателна военна помощ, в случай че Украйна я изиска, само че единствено в случай че това не накърнява бойната подготвеност на страната.

Ако нямаме потребност (от оръжията) и в случай че получим позитивно мнение от Генералния щаб, че бойната подготвеност не е нарушена, сме подготвени да одобрим нова военна техника за Украйна, сподели министърът.

Петровска добави, че " Република Северна Македония оказва помощ на Украйна единствено тъй като счита, че не би трябвало да се нарушава териториалната целокупност на една страна ".

От началото на съветската експанзия единственото неверно решение е това на съветската страна за военна експанзия. Украйна е атакувана и нейният териториален суверенитет е заплашен, оповестени са фотоси на офанзиви против цивилни цели като учебни заведения и лечебни заведения. Затова Украйна има потребност от помощ, с цел да се отбрани, съобщи Петровска.

Тя добави, че до края на годината в страната ще дойдат още 27 военни бронетранспортьора, купени от Съединени американски щати.

Купуването на тази бронирана техника е един от осемте основни огромни плана за рационализация на армията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР